2009. április 13., hétfő

Nincsenek határok a BeFourral

Adott négy, az ABBA-formáció felállására (két csajszi, két pasas) hajazó huszonéves német óvodás, akik felnőttesnek tűnő zenét adnak elő (talán énekelnek) gyerekeknek. Menedzsereik általában régi slágereket és új-nem túl új dalok koppintásait adják a szájukba. Nézzünk meg néhányat a BeFourtól, a teljesség igénye nélkül.


A No Limit 2008/09-es verziójában természetesen az 1993-as 2Unlimited szám éledt újjá. Igazából alig hozza magával a régi változat engergiáját, fiatalos tempóját, és az újonnan beépített "jeijeijehehe + vonyítás" eléggé idegesítő. A videóban a tekével utalnak az originális klipre nem mellesleg. Egyébként létezik egy 2003-as reloaded-verzió, a 2Unlimited - No limit 2.3 italodisco stílusban, MasterBlaster remixben (kukk), amely ezerszer jobb. 



2001-ben Csonka András (aki valószínűleg Lábatlanon lakik) Ding-dongozott nekünk, most a Befour teszi ezt a legújabb kislemezén (hivatalos klip még nincs, de lesz). Dinge-dong címen énekelte a számot először hollandul a fapapucsos Teach-In 1975-ben, és az angol Ding-A-Donggal meg is nyerték az Euróviziós Dalfesztivált. Hm-hm, a magyar verziót alapul véve adjunk a germánoknak egy gyenge négyest erre a butácska, de a fejből annál inkább kiverhetetlen melódiára:



A bandácska a Disco című számban ugyan nem remake-elte, csak nagyjából lekoppintotta Arsenium Arsenie tavalyi Rumadai-ját. Még a dalszöveg egy darabja is beépítésre került (Disco - San Francisco etc.).



És végül a monoton Magic Melody 2007-ből, amelyet az ATC 2000 körül Around The World címen adott elő, ámbár mindkettő egy orosz nóta befedése (Ruki Vverh - Pesenka, 1998, kukk). 


És Ding-Dong-Ding-Dong!

0 megjegyzés: